Dijital Tercüme’de Çeviri Stajı-2

Dijital Tercüme ile e-mail yoluyla iletişime geçtim. Gerek Senem Hanım’ın sektöre önemli katkıları gerek Çeviri Blog sayesinde fark ettiğim bir şirketti. Mezun olmadan önce bir tercüme bürosunda çalışmayı deneyimlemek istemiştim hep. Ve bunu böylesi bir kurumsal  şirkette gerçekleştirmek hem büyük bir adım oldu hem de güzel deneyimlerle son buldu.

Stajın başlangıcında, yönlenmek istediğim alan konusunda oldukça kararsızdım. Ama staj sürecinde hem proje yönetiminin ne olduğunu gözlemleme fırsatı elde ettim hem de birçok farklı alan üzerine deneme çevirileri yapma imkanı buldum. Bunun yanısıra birçok farklı şablon çevirisi ve son okuma yapma şansım oldu.3 haftalık stajım boyunca her günüm yeni bir şeyler öğrenerek geçti. Çünkü DT ailesi güzel enerjileri ve olumlu tutumlarıyla kendimi iyi hissetmemi sağladılar ve bir şeyleri başarıyor hissini 3 haftalık süreçte bile yaşadım.

Güzel ama oldukça yorucu bir sektörle karşı karşıyayız. Öğrenciyken bunu görme şansınız olmuyor, her şey teorikte kalıyor. Ancak DT gibi büyük bir şirkette 3 hafta geçirince sektörün hem güzel yanlarını hem de zor yanlarını görme şansınız oluyor. Ben buradan bana bu şansı tanıyan DT ailesine ve 3 hafta geçirdiğim güzel insanlara kocaman teşekkür ederim.

Pınar Gizem Başaran