27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü

Covid-19 salgını nedeniyle yasa gereği tiyatro da dâhil olmak üzere tüm toplu etkinlikler iptal edildi. Ama bu üzücü durum tiyatro izlememize engel teşkil etmiyor. İnsanları evde kalmaya teşvik eden ve yaşananların negatif etkisini bir nebze unutturmak isteyen mecralar Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel çevirim içi olarak perdelerini açıyorlar.

İBB’nin yapmış olduğu açıklamaya göre Şehir Tiyatroları’nda daha önce sahnelenmiş bir çocuk ve bir yetişkin oyunu https://kultursanat.istanbul adresinden yayınlanacak. 27 Mart günü saat 20.00’de Geç Kalanlar isimi oyun, 28 Mart günü saat 14.00’te ise çocuk oyunu Pollyanna izleyicilerle buluşacak.

https://kultursanat.istanbul/

Tiyatro Ak’la Kara da çevrim içi olarak seyircilerle buluşuyor. Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan değerli sanatçı Levent Ünsal’ın da yer aldığı “Patron Kim” adlı oyunu internet sitelerinden yayınlayacaklar.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne özel olarak ENKA Sanat da etkinlik arşivini dijital olarak bizlere sunuyor. 29 Ocak’ta gerçekleşen, “Türkiye Tiyatrosu’nun ve İstanbul Tiyatro Festivali’nin 1980’lerden Günümüze Yolculuğu” adlı panel ENKA Sanat’ın YouTube kanalından yayınlanacak.

Herkese kültür, sanat ve en önemlisi sağlık dolu günler dileriz.