Çekçe Türkçe Çevirilerde Dijital Tercüme!

cz-tr-dijital-tercume

 

Uzmanlık alanı çevirileri ve yerelleştirme alanlarında Google Yetkili Çeviri & Yerelleştirme Bürosu seçilen ve TS EN 15038 (Uluslararası Çeviride Kalite Yönetimi ve Çeviri Hizmeti sertifikası), ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi; ISO 17100:2015 (Çeviri Hizmetleri- Çeviri Hizmetlerinin gereklilikleri) ve OHSAS 18001 sahibi olan Noter Yeminli Dijital Tercüme Ltd. Şti’nin 110 uzmanlık alanında 15 yıldan beri hizmet verdiği alanlardan biri de Çekçeden tüm dillere ve tüm dillerden Çekçeye tercümedir.

 

Dijital Tercüme, Çekçeden veya Çekçeye yaptığı çevirilerde MYK 12UMS0274-6 referans kodlu Ulusal Meslek Standardı ve Yeterliliği, TC 37 Terminoloji ve diğer dil ve içerik kaynakları ve MTC 112 sertifikasyonlarınca hizmet vermektedir.

 

Bunun yanında firmamız noter onaylı resmi sertifikası, yeterlilik ve kalite belgesi, yeminli tercüme bürosu yetki belgesi ve uluslararası seçkin çeviri organizasyonluklarına olan üyeliği ile tercüme büroları arasında kendine lider bir pozisyon edinmiştir. ( FIT, ÇİD, Çev-Der resmi üyeliği, 6 kalite belgesi, 2 başarı belgesi)

 

İstanbul’da Gayrettepe ve Beylikdüzü’nde, İzmir’de Folkart’ta yer alan toplam 3 ofisi ile 600’den fazla firmaya hizmet vermektedir.

 

Çekçe Çevirilerde Neden Dijital Tercüme ile çalışmalısınız?

 

Çevirileriniz, hukuk/ticari/teknik/edebi/medikal/akademik ve bilimsel/bilim ve teknoloji/görsel ve işitsel/iletişimsel/reklam ve tanıtım/sanatsal ve edebi çeviri/altyazı çeviri alanlarında, tercümenin kapsamı ve konusu baz alınarak sınıflandırılır; en az on senelik uzmanlığı bulunan eğitimini lisans ile pekiştirmiş çevirmenimiz tarafından tercüme edildikten sonra:

 

  • Tüm çevirileriniz imza ve kaşe bedeli alınmaksızın ücretsiz kurye ile size ulaştırılır.
  • Sertifika, diploma, lisans, broşür, katalog, web sitesi vb tüm evraklarınızda grafik çalışması yapılarak birebir format uygulanır.
  • Dünyada 12 milyon kişi tarafından konuşulan Çekçe dilindeki çevirileriniz Çek resmi makamlarının onaylayabileceği şekilde teslim edilir.

 

Çekçe, Çek Cumhuriyeti’nin tek, Avrupa Birliği’nin birçok resmi dilinden biridir. Aynı zamanda Slovakya’da da bir kısım azınlık tarafından konuşulur. Slovakça ile birbirine benzerliği olduğu için diller arası anlaşılırlık yüksektir. Latin alfabesinden üretilmiş kendi alfabesiyle yazıldığı gibi Braille alfabesiyle de yazılabilir.

Çekçe alfabe 10 sesli, 32 sessiz olmak üzere 42 harften oluşur. Çek dili, kelime sırasına göre değil de kelimenin görevine göre cümle kurduğundan dolayı cümlede öge sırası esnektir. Bizim dilimizdeki gibi soru ekleri olmadığı için cümlenin soru anlamı alması telaffuz sırasındaki tonlamaya göre değişir. Toplamda 7 zaman çekimi vardır.

Aynı zamanda hızlı konuşulan bir dil de olması nedeniyle zor bir dil olarak kabul edilir.

Bir not olarak, tüm dünya dillerinde bulunan “robot” kelimesi, 1920’lerde Çekçe’den kazanılmış bir kelimedir.

 

Çekçe dilinde Dijital Tercüme Dil Hizmetleri’nden akademik, edebi, hukuki, medikal (tıbbi), patent çevirisi, senaryo çevirisi, teknik, ticari alanlarda ve yazışmalar konularında hizmet alabilirsiniz.

 

7/24 ulaşabileceğiniz ve firmanızın tüm çeviri ihtiyaçlarından sorumlu Müşteri Temsilcimiz bulunmaktadır.

 

Kalitemizle öne çıkan bir firma olarak tercihinizin Dijital Tercüme Ltd. Şti.’den yana olacağını biliyoruz. https://www.dijitaltercume.com linkinden Dijital Tercüme Yazılı ve Sözlü Çeviri bölümünden uzmanlık alanınıza göre çeviriler konusunda izlediğimiz prosedürü inceleyebilirsiniz. 600’ü aşkın firmanın ve resmi kuruluşun 45 dildeki çeviri ihtiyacında başrolü oynamakta ve çevirilerinizde %100 kaliteyi garantilemekteyiz.

 

ÇEKÇE ve DİĞER DİLLERDE HİZMET VERDİĞİMİZ FİRMALAR:

Bunun dışında 600 firmaya daha çevirilerinde hizmet vermekteyiz. Detaylar için lütfen tüm referanslarımızı inceleyiniz.