Dijital Tercüme ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Sertifikasını Aldı!

ISO 10002 Nedir?

Müşteri odaklılık, en önemli yönetim prensiplerinden biridir. ISO 10002 sertifikası hem halihazırda çalışmakta olduğunuz müşterilerinizin, sağladığınız hizmetlerden memnun kalma oranlarını yükseltmek hem de yeni işbirliği kuracağınız müşterilerinizle daha sağlıklı bir iş ilişkisi geliştirmeniz için izlemeniz gereken adımlardan oluşan bir müşteri memnuniyeti yönetim sistemidir.

Sağlam bir müşteri memnuniyeti yönetim sistemi ile öncelikle müşterilerinizin beklentilerinin, talep ve isteklerinin ne olduğunu anlamanız, bu bilgileri müşterilerinizden eksiksiz ve açık bir şekilde almanız kolaylaşır. Bunun yanında, müşterilerinizle karşılıklı iş birliği ve alışverişimiz devam ettiği sürece onların sizinle ilgili algılarını izlemeniz, ölçmeniz ve değerlendirmeniz bu sayede şikayet ortaya çıkmadan çözüm bulabilmeniz sağlanır.

ISO 10002 sertifikası müşterilerinizin, sunduğunuz hizmet veya ürünlerden memnun kalma oranını arttırmaya yardımcı olur. Varsa eksiklerinizin ve geliştirilmesi, üzerinde çalışılması gereken noktaların tespit edilip bunlar üzerinde çalışmanızı kolaylaştırır. Müşteri şikayetlerini daha etkin şekilde yönetmeniz için size yol gösterir. Müşteri şikayeti ile karşılaşılan durumlarda nasıl davranmanız gerektiği ile ilgili bilgiler verir. En önemlisi de bu yöntemlerle, gelen şikayetler analiz edilerek altında yatan temel sebep tespit edilir ve kesin bir çözüm bulmak kolaylaşır. Bu sayede sorunların tekrarı en aza indirilir ve müşteriye en kaliteli hizmet sunulur.

Müşteri memnuniyetini her daim üst sıralara koyan Dijital Tercüme, tüm müşterilerine daha iyi bir hizmet sunabilmek için ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi sertifikasını da mevcut sertifikaları arasına almayı başardı.