EDEBİ ÇEVİRİLER

Edebi alanında „Google Yetkili Çeviri Bürosu“  seçilen ve ISO 9001: EN 15038, Ulusal Meslek Standardı-Çevirmen ve sahip olduğu kalite belgelerindeki normlara göre çeviri yapmakta olan Noter Yeminli Dijital Tercüme Ltd. Şti, Türkiye’nin en büyük uzman çevirmen kadrosu ile dünya çapında hizmet veren, 4 kalite belgesine sahip, sertifikalı ve tescilli bir çeviri bürosudur.

 

Firmanızın yurtdışına açılmasında sizlere özel bir imkan sağlayan KEY4WORLD hizmetimiz ektedir.

 

Edebi çevirilerinde Dijital Tercüme olarak özel bir süreç izlemekteyiz:

 

İstediğiniz formatta gönderdiğiniz dosyayı, Edebiyat Fakültesi mezunu 10 senelik deneyimi olan yeminli tercümanlarımız, sektörüne göre tüm terminolojisi çıkartarak projelendirmekte ve “edebi yazının hedef kitlesi” ne uygun biçimde kelime kelime çeviriden ziyade, uygun anlamı tam olarak yansıtana kadar titizlikle inceleyerek tercüme etmekte, buna da müşteri odaklı yorumlu hedef çeviri denmektedir.

 

Ardından editörümüz de kontrol ve son okumayı yaptıktan sonra tercüme dilini yayınlanacağı ülkenin güncel diline ve deyişlerine göre yerelleştirmesi etmesi için görev verilmektedir. En son olarak eski TDK üyesi yazım denetmenimiz tarafından imla kurallarına uygunluğu kontrol edilmektedir. Firmanıza özel hazırlamış olduğumuz edebi çeviri terminolojisi ile hatasız ve aynı elden çıkmış tercümeler garanti etmekteyiz

 

EDEBİ

Genel olarak makale, şiir, deneme vb. nazım ve nesir türünün kısa örnekleri veya geniş kapsamda roman, hikaye, ansiklopedi gibi uzun projelerden oluşmaktadır. Her bir metin titiz biçimde ele alınır ve müşterinin talepleri doğrultusunda birebir -kelime kelime çeviri veya- anlam katarak yorumlu biçimde çeviri olmak üzere tercüme yapılır. Şiir tercümesi/çevirisi, süreli yayınların çevirisi, web sitesi haber güncellemelerinin çevirisi, gazete çevirileri, roman, hikâye, masal, deneme, fıkra, sohbet, eleştiri, hatıra, biyografi/otobiyografi, gezi yazısı, tiyatro çevirileri bu kapsamda ele alınır.

 

Not: Tüm evraklarınızda %50 noter tasdik indirimimiz 2015 yılına kadar uzatılmıştır.

Tüm çevirileriniz imza ve kaşe bedeli alınmaksızın, noter işlemleri de tarafımızdan indirimli olarak halledilerek ücretsiz kurye ile size ulaştırılır.

 

Bunun yanında firmamız noter onaylı resmi sertifikası, yeterlilik ve kalite belgesi, yeminli tercüme bürosu yetki belgesi ve uluslararası seçkin çeviri organizasyonluklarına olan üyeliği ile tercüme büroları arasında kendine lider bir pozisyon edinmiştir. ( FIT, ÇİD ve TUÇED resmi üyeliği, 4 kalite belgesi)