Genç Çevirmenler İçin Yol Rehberi- Medyada Biz-Milliyet Haber

Dijital Tercüme Ltd. Şti olarak, son 5 senedir çevirinin geleceğinde söz sahibi olacak genç çevirmenlere çeviride kalite, çeviri etiği, daha iyi bir çevirmen olabilmek için püf noktaları, uzmanlık alanı çevirilerinde izlenecek yollar, çeviri teknolojileri ve çeviri kontrolü vb. konularda ücretsiz eğitimler vermeye çalışıyoruz.

Bu alanda yapmış olduğumuz Çevirmenler Sahada, Genç Çevirmenler Yetişiyor, Çeviri Kariyeri, Çevirmenler Harikalar Diyarında, Çeviri Yarışması, Çeviri Kitabı projelerine ek olarak 2015-2016 yıllarında Genç Çevirmenler İçin Yol Rehberi etkinliği isimli bir çalışma düzenledik.

Proje kapsamında ülkemizdeki çeviribilim ve mütercim tercümanlık fakülteleri ziyaret edilerek, çeviri öğrencilerinin kurmuş oldukları çeviri kulüpleriyle ortak çalışmalar düzenleyerek, çeviri atölyeleri yaptık, çeviri öğrencilerinin sektöre dair sorularını yanıtladık, çeviri kalitesini arttırmak amaçlı haritalar çıkardık, çeviri eğitimindeki artılar, eksileri konuştuk, ideal çeviri eğitiminin sınırlarını çizdik, kariyer planı yaptık, adım adım çeviri konusunu işledik, uzmanlık alanlarını detaylandırdık.

Çeviri etkinliklerine verdikleri destek ve sesimizi daha geniş kitlelere duyurmak konusundaki yardımlarından dolayı Milliyet’e teşekkürlerimizle:

https://www.milliyet.com.tr/genc-cevirmenler-icin-yol-rehberi-isimli-sakarya-yerelhaber-1341179/

https://www.milliyet.com.tr/genc-cevirmenler-icin-yol-rehberi-isimli-sakarya-yerelfotogaleri-14547585/