İş Dünyasının Çeviriye İhtiyacı Olan 4 Söylemi

Ancak bazı söylemler için dışarıya belli etmesek de kendimizi “Bu da ne demek?!” diye sorgularken buluruz. Sizler için bazılarının cevaplarını işin uzmanlarının açıklamalarıyla bulmayı başardık. Bu klişelerin gerçekte ne anlama geldiğini ve deyişlerin arkasında yatan tavsiyelere karşı nasıl bir tavır takınacağınızı belirleyebilmek için okumaya devam edin.

1. Tutkunuzun/hayallerinizin peşinden gidin!

Photo by Sam Mgrdichian on Unsplash

 “İnsanlar, ‘tutku, hayal’ kelimelerini duyduğunda, hemen hobilerini aklına getirir ki bu faydasız bir düşüncedir. Bildiğim tüm başarılı girişimciler bir tür formülü takip ederler:

Tutku + uzmanlık + zor beceri + değer = başarı.

Tercümesi: Zor zamanlarınızda sizi ayakta tutacak bir motivasyon türü belirleyin ve onu kullanın. Yaptığınız işte çok iyi olun ve sizinle rekabet edilemeyecek zor bir şeyi başarın ve müşterinizin menfaatlerine odaklanın.”

Phil Caravaggio, CEO, Precision Nutrition

2. Müşteri her zaman haklıdır!

Photo by Thomas Drouault on Unsplash

 “Firmalar sadece müşteriyle ilgilendiği sürece hayatta kalabilirler; ancak bazen biz de onlara meydan okumak zorunda kalabiliriz. Eğitim, tüketicilerin yeni bir ürünü veya kategoriyi anlamalarını sağlar. Onlara meydan okuyun, ilham verin ve aynı zamanda onları motive edin.”

Brendan Brazier, Cofounder, Vega

3. Ya büyük oynayın ya da hiç işe girişmeyin!

Photo by Prince David on Unsplash

“İş ve özel yaşamda, bir şeyin sonucunu almak için birden fazla yol izleyebilirsiniz; ancak doğru stratejiyi uygulamada detaycı bir yaklaşım sergilemelisiniz. Bunun için büyük oynamalı, tüm ekibinizi toplamalı ve kendi bireysel yeteneklerini kullanmaları için onları özgür bırakmalısınız. Aksi size hiçbir şey kazandırmaz.

— Shannon Pappas, SVP, Beachbody Live

4. Daha çok değil daha akıllı çalışın!

Photo by Samuel Zeller on Unsplash

“Çok fazla çalışan ve bu şekilde başarılı olan kimseyle karşılaşmadım. Sorumuz şu olmalı: Ne için çalışıyorsun? Daha akıllı çalışmanın tek yolu, net bir amaç edinmektir. Kendinize sorun: 1- Gerçekten ne istiyorum? 2- Öyle ise bunu yapmamda beni durduran ne?

Zamana, yeteneğinize, enerjinize ve paranıza odaklanın. Bu şekilde çok ve daha akıllı çalışabilirsiniz.”

Phil Caravaggio, CEO, Precision Nutrition