İtalyanca Türkçe Çeviride Dijital Tercüme

it-tr-dijital-tercume

Noter Yeminli Dijital Tercüme Ltd. Şti, İtalyancadan veya İtalyancaya yaptığı çevirilerde MYK 12UMS0274-6 referans kodlu Ulusal Meslek Standardı ve Yeterliliği, TC 37 Terminoloji ve diğer dil ve içerik kaynakları ve MTC 112 sertifikasyonlarına hizmet vermekte olup:

 

  • Uzmanlık alanı çevirileri ve yerelleştirme alanlarında Google Yetkili Çeviri & Yerelleştirme Bürosu seçilip, TS EN 15038 (Uluslararası Çeviride Kalite Yönetimi ve Çeviri Hizmeti sertifikası), ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi; ISO 17100:2015 (Çeviri Hizmetleri- Çeviri Hizmetlerinin gereklilikleri) ve OHSAS 18001 sahibidir.
  • 110 uzmanlık alanında 15 yıldan beri hizmet verdiği alanlardan biri de İtalyancadan tüm dillere ve tüm dillerden İtalyancaya tercümedir. Özellikle ana dil çevirmeni sayısındaki üstünlüğü sebebiyle de bu hizmet dil çiftlerinden İtalyancadan Türkçeye ve Türkçeden İtalyancaya olan çevirilerde uzmandır.

 

Bunun yanında firmamız noter onaylı resmi sertifikası, yeterlilik ve kalite belgesi, yeminli tercüme bürosu yetki belgesi ve uluslararası seçkin çeviri organizasyonluklarına olan üyeliği ile tercüme büroları arasında kendine lider bir pozisyon edinmiştir. ( FIT, ÇİD, Çev-Der resmi üyeliği, 6 kalite belgesi, 2 başarı belgesi)

 

İstanbul’da Gayrettepe ve Beylikdüzü’nde, İzmir’de Folkart’ta yer alan toplam 3 ofisi ile 600’den fazla firmaya hizmet vermektedir.

 

İtalyanca, genellikle Avrupa’da konuşulan bir dil olmakla beraber Hint-Avrupa dil ailesinin Roman dilleri kolundandır. İtalya, İsviçre, San Marino ve Vatikan’da ana dil olarak; Malta, Slovenya, Arnavutluk ve Hırvatistan’da ikinci dil olarak; Fransa, Libya, Monako, Mıntenegr, Romanya, Somali, Kırım ve Eritre’de azınlıklar ve Avrupa, Amerika kıtaları ve Avustralya’da da mülteciler tarafından kullanılır.

AB’nin Bolonya istatistiklerine göre İtalyanca, 59 milyon kişi tarafından ana dil, 14 milyon kişi tarafından ikinci dil olarak konuşulmaktadır. Bu sayıya AB’ne dâhil olmayan Avrupa ülkelerinde ve diğer kıtalarda İtalyanca konuşan kişileri de kattığımız zaman toplamda konuşan kişi sayısı 85 milyona ulaşıyor.

İtalyanca, şivesi çok olan ve bu şiveleri arasında büyük farklar olan bir dildir. Özellikle Kuzey ve Güney bölgelerinden gelen insanlar karşılıklı anlaşmakta zorluk çekebilecekleri kadar farklı İtalyanca konuşurlar.

İtalyanca, Latin alfabesi kullanır. Roman dilleri arasından Latinceye en sadık kalmış olanı olduğu için kimilerince “Modern Latince” olarak da adlandırılır. İtalyan alfabesinde 21 harf vardır. K, j, w, x ve y harfleri yalnızca yabancı kelimelerde kullanılır.

Kelimelerin okunuşları barındırdıkları ünlü harflere göre değişiklik gösterir. Örneğin c harfinde “Casa” (ev) kaza olarak okunurken, “cielo” (gökyüzü) çelo şeklinde okunur.

İtalyanca isimler cinsiyetli isimlerdir. İsimlerin yazılışı cinsiyetlerine ve tekillik çoğulluk duruma göre değişir. Örneğin erkek çocuk bambino, kız çocuk bambina, erkek çocuklar bambini, kız çocuklar bambine olarak yazılır.

Sıfatlar da önlerine geldikleri ismin cinsiyet ve tekillik çoğulluk durumuna göre çekimlenir. Yukarıda verdiğim örnekten gidersek “güzel” anlamına gelen bella sıfatı yukarıdaki sırasıyla bello, bella, belli ve belle olarak yazılır.

İtalyancada fiiller 7 kişiye (ben, sen, o, biz, siz, onlar ve saygı anlamındaki siz) ve 8 zamana (geçmiş zaman, şimdiki zaman, gelecek zaman, şart, geçmiş şart) göre çekimlenir. Ancak bazı zamanlar günlük konuşmada değil, yazımda kullanılır. Düzenli fiillerin yanı sıra pek çok düzensiz fiil de vardır ve bunların her birinin çekimi kendine özgüdür. Bu nedenle ezber gerektirir. Cümlenin yapısal düzeniyse bütün Hint-Avrupa dillerinde olduğu gibi özne-yüklem-tümleç şeklindedir.

 

İtalyanca, özellikle İspanyolcayla çok benzer. İspanyolca bilmeyen fakat iyi derecede İtalyanca bilen bir kişi, konuşma sırasında İspanyolcayı da rahatlıkla anlayabilir ancak gramatik düzenleri farklı olabileceğinden konuşmakta zorluk çekmesi mümkündür. Bu yüzden iyi derece İtalyanca bilgisi olan birinin İspanyolcayı kolayca öğrenmesi mümkündür.

Kelimelerin neredeyse tamamı sesli harfle bitmesi ve yoğun vurgusal sistemiyle dinleyen kişide hafif bir mutluluk hissi uyandıran bir melodiye sahiptir. Belki de bu nedenle hemen hemen herkes tarafından dünyanın en güzel dillerinden biri olarak kabul görmüştür. Dünyadaki onlarca dil arasından harmoniye sahip sayılı dillerden biri olmakla beraber müzik alanındaki terminoloji İtalyancadır.

 

Neden İtalyanca Çevirilerde Dijital Tercüme ile Çalışmalısınız?

 

Çevirileriniz, hukuk/ticari/teknik/edebi/medikal/akademik ve bilimsel/bilim ve teknoloji/görsel ve işitsel/iletişimsel/reklam ve tanıtım/sanatsal ve edebi çeviri/altyazı çeviri alanlarında, tercümenin kapsamı ve konusu baz alınarak sınıflandırılır; en az on senelik uzmanlığı bulunan, İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun ve İtalyan kültürlerini yakından tanıyan çevirmenlerimiz tarafından tercüme edildikten sonra:

 

  • Dijital Tercüme Dil Hizmetleri bünyesinde İtalyan resmi makamlarının onaylayabileceği şekilde teslim edilir.
  • Firmanıza özel hazırlamış olduğumuz “firma terminolojisi” ile hatasız ve aynı elden çıkmış tercümeler garanti etmekteyiz.
  • 7/24 ulaşabileceğiniz ve firmanızın tüm çeviri ihtiyaçlarından sorumlu müşteri temsilcimiz bulunmaktadır.
  • Sertifika, diploma, lisans, broşür, katalog, web sitesi vb. tüm evraklarınızda grafik çalışması yapılarak birebir format uygulanır.
  • Tüm çevirileriniz imza ve kaşe bedeli alınmaksızın ücretsiz kurye ile size ulaştırılır.

 

İtalyanca dilinde Dijital Tercüme Dil Hizmetleri’nden tekstil (moda), hukuk, teknik ve ticari alanlar başta olmak üzere akademik, edebi, medikal (tıbbi), görsel-işitsel, iletişimsel, patent çevirisi, senaryo çevirisi, yazışmalar ve altyazı alanlarında hizmet alabilirsiniz.

 

Kalitemizle öne çıkan bir firma olarak tercihinizin Dijital Tercüme Ltd. Şti.’den yana olacağını biliyoruz. https://www.dijitaltercume.com internet adresinden Dijital Tercüme Çeviri (Yazılı Çeviri, Sözlü Çeviri) bölümümüze bakarak uzmanlık alanına göre çeviriler konusunda izlediğimiz prosedürü inceleyebilirsiniz.

İTALYANCA ve DİĞER DİLLERDE HİZMET VERDİĞİMİZ FİRMALAR:

Bunun dışında 600 firmaya daha çevirilerinde hizmet vermekteyiz. Detaylar için lütfen tüm referanslarımızı inceleyiniz.