Noter Onaylı Muvafakatname Çevirisi

Muvafakatname, bir şahsın gerçek veya tüzel kişilere sahip olduğu haklarını kullanabilmesi için vermiş olduğu yetkiye denir. Muvafakatname aşağıda belirtilen durumlarda kurumlar tarafından istenebilir:      

  • Evli çiftten biri aile konutunu satmak istediği durumlarda eşinden muvafakatname alması gerekmektedir.  
  • Boşanmış anne babaların çocukları için pasaport çıkarttıklarında, velayet kimde olursa olsun, ebeveynlerden muvafakatname istenir. 
  • 18 yaşından küçük çocuklarının yalnız veya birinin gözetimde yurtdışına çıkmak istemesi durumunda ebeveynler muvafakatname talep edilir.
  • 18 yaşını doldurmamış çocukların kulüpte spor etkinliklerine katılabilmeleri için muvafakatname istenir.

Yabancı uyruklu kişiler yukarıda belirtilen işlemleri yapmak istediklerinde pasaport çevirileri ile birlikte notere başvurup ilgili belgeyi yazdırabilirler.

Noterde hazırlanan muvafakatnameler Türkçe dilinde yazılmaktadır. Dijital Tercüme olarak, Türkçe bilmeyenlerin bu tarz işlemleri sorunsuz yaptırmaları için yeminli sözlü tercüman hizmeti sunmaktadır. Böylelikle yeminli tercümanımız belgeyi yabancı uyruklu müşterimizin bildiği dile çevirir ve bilgileri kontrol ederek muvafakatnameyi imzalar. Türk vatandaşları ise muvafakatnameyi çocuklarını göndermek istedikleri ülkenin diline yeminli tercümanlarımız tarafından çevirtebilir.

Muvafakatname çevirileri ile yurtdışında seyahat eden çocuğun, anne ve babasından gerekli izinleri aldığını belgelenmiş olur.

Dijital Tercüme olarak, İstanbul ve İzmir’de bulunan ofislerimizde 17 yılı aşkın bir süredir başta İngilizce, Rusça, Almanca, Arapça, Farsça olmak üzere 50+dilde, noter yeminli çeviri hizmeti sunuyoruz. Muvafakatnamenizin noter onaylı yazılı çevirisini yaptırmak isterseniz veya noterlikte sözlü çevirmen ihtiyacı duyarsanız tek yapmanız gereken 0532 111 87 26 numaralı telefonumuzdan bizi aramak veya info@dijitaltercume.com’a belgenizin taranmış halini iletmek!