Şehirlerin Takma İsimleri ve Öyküleri – 4

Header photo by Benjamin Voros on Unsplash

Milano – Fashion Capital of the World – Dünya’nın Moda Başkenti

Milano, İtalya’nın ikinci en büyük şehridir. Moda gösterileri ve dünyaca ünlü moda markaları ile kendinden “Dünya’nın Moda Başkenti” olarak söz ettirmektedir.

Ülkenin dili: İtalyanca

Palermo – The Happy City – Mutlu Şehir


Photo by Tomas Anton Escobar on Unsplash  

Palermo, İtalya’nın güneyinde bulunan tarihi bir şehirdir. Şehir sahip olduğu 2700 yıllık geçmişinde zengin tarihi, kültürü, mimarisi ve gastronomisi ile ilgi çekmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Palermo şehri, ziyaretçilerine keyifli anlar sunduğu ve mutlu anılarına ev sahipliği yaptığı için zamanla bu şekilde anılmaya başlanmıştır.

Ülkenin dili: İtalyanca

Buenos Aires – Paris of the (South) Americas – (Güney) Amerika’nın Paris’i


Photo by Sasha • Stories on Unsplash

Arjantin’deki en büyük şehir ve aynı zamanda başkenti olan Buenos Aires de Paris’e atıfta bulunan şehirler listesinde yer almaktadır. Tiyatroya olan yüksek ilgisi ile dikkat çeken Buenos Aires, hızla yükselen mimarisi ve zengin Avrupa mirası ile “Paris of the (South) America” yani “(Güney) Amerika’nın Paris’i” olarak adlandırılmaktadır.

Ülkenin dili: İspanyolca

Melbourne – Avustralya’nın Avrupa’sı


Photo by Weyne Yew on Unsplash 

Melbourne, 2011 yılında The Economist dergisi tarafından yayınlanan Dünyanın En Yaşanabilir Şehirleri listesinde kültürel nitelik, iklim, ekonomi, sağlık ve suç oranı gibi sosyal koşullar bakımından birinci seçilmiştir. Yaşam standartlarının üst seviyede olması ve Avrupa’yı yakalaması ile bu adlandırmayı almıştır.

Ülkenin dili: İngilizce