Web Siteniz Neden Çok Dilli Olmalı?

Row of national flags against blue sky

Çok Dilli Web Sitesine Sahip Olmak için Üç Sebep

Hız

giphy.com

Web (internet) siteniz üzerinden satış yapıyor ya da hizmet veriyorsanız, müşteriler için bir gönderinin hızının ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz demektir. Elbette hız tek başına yeterli bir belirleyici unsur değildir, hıza ek olarak müşterilerin web sitenizde diledikleri gibi dolaşabilmelerini ve web sitenizi kendi dillerinde inceleyebilme seçeneklerinin de olması tercih edilirliğinizi arttıracak belirleyici unsurlar olarak göz önünde bulundurulmalıdır.

Özellikle uluslararası müşteriler için web sitenizin çok dilli olması demek, isteklerini ve ihtiyaçlarını daha hızlı ifade edebilmeleri açısından sizle daha hızlı bir şekilde etkileşime geçebilmeleri demektir.

Yerel Dilde Anlaşmanın Mutluluğu

giphy.com

Birçok başarılı ve önemli firma, müşterilerinin kendi dillerini buldukları web sitelerinde daha çok vakit geçirdikleri, daha çok alışveriş ve iş yaptıklarını ve tüm bunları yaparken kendilerini daha güvende hissettikleri konusunda hemfikirdirler. Müşteriler, kendi yerel dillerini bulduklarında kendilerini anlayan bir işletme ile karşı karşıya olduklarını düşünmektedirler.

Bu noktada yalnız iyi bir çeviri tek başına yeterli olmayacaktır aynı zamanda iyi bir yerelleştirme de gerekmektedir; web sitesinin içeriğinin çevrilmesi ile erek dile, web sitesinin çevrileceği dile ait kültürel dokunuşlar yapılarak ise erek kültüre hitap etmek gerekmektedir.

Uluslararası Kimlik: Sosyal Medyanın Gücü Adına

giphy.com

Rekabette avantaj sağlamak şüphesiz her işletmenin amacıdır, bu amaç doğrultusunda işletmenize ait web sitenizi bir adım öne çıkartmanın yolu uluslararası bir kimlik oluşturmaktan geçmektedir. Uluslararası kimliğinizi var eden şey ise çok dilli web siteniz ve akabinde web sitenizin ilgili sosyal medya hesaplarının da tamamlayıcı gönderiler ile desteklenmesi olacaktır.

Sosyal medyanın yadsınamaz gücü ile müşterilerinize “uluslararası düşünüyor ve bu koşullara göre çalışıyoruz” imajını verirsiniz.

Unutmayın, günümüzde web sitelerini besleyen en önemli araç sosyal medya olarak kabul edilmektedir.