Yalnız seyahat etmeyi sevenler için en ideal 4 şehir:

Günümüzde yalnız seyahat etmek gittikçe daha çok ilgi görüyor. Çoğu insan gerek iş yoğunluğu gerek sosyal yaşamın verdiği kalabalık hissinden sıyrılmak için yalnız seyahat planları yapıyor. Bu deneyimin kendilerine duydukları özgüvenin arttığı, gezilerin daha tatmin edici bir hal aldığını söyleyen kişiler yalnız gezmekten daha çok zevk aldıklarını da vurguluyorlar. Çünkü kendileri herhangi bir dış etken olmaksızın her bir ayrıntıyı kendileri hissediyor ve gördüklerini kendi özgün fikirleriyle değerlendirebiliyorlar; bunu kişisel bir keşif imkânı olarak görüyorlar.

Durum böyleyken biz de yalnız seyahat severlerin en çok tercih ettiği dört şehir hangisidir ve tercih sebepleri nelerdir bir göz atalım istedik.

Barcelona (İspanya)

Photo by Daniel Corneschi on Unsplash

Her türlü tur ve grup seyahati için ideal olan Barcelona yalnız seyahat için de muazzam bir tercih olacaktır. Şehri yürüyerek gezebileceğiniz için bu şehirde kaybolma ihtimaliniz oldukça düşüktür özellikle yalnız ve ilk defa gidiyorsanız. Güzel sanatlara, neşeli ve kibar insanlara, leziz yemeklere ve turistik atmosfere sahip olan bu şehre âşık olacaksınız.

Dubrovnik (Hırvatistan)

Photo by Spencer Davis on Unsplash

Yakın dönemlerde daha popüler hale gelen şehir Dubrovnik, Hırvatistan’ı ziyaret etmek için harika bir bahane olacaktır. Sahile gidebilir ve ortaçağdan kalma bu şehri doya doya yaşayabilirsiniz. Pitoresk (pitoresk: durumu, görünüşü bir tablo konusu olmaya değer güzellikte olan) yapısı ile bu şehirde adeta bir zaman yolcuğu yapacak ve her an görmeye, yapmaya değer bir şey bulacaksınız. Game of Thrones hayranlarının Kings Landing’in yeri olarak tanıyacakları şehirde, Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürürken zanaat dükkânlarına bakabilir ve birbirinden eşsiz armağanlar ile sevdiklerinizi mutlu edebilir ya da yalnız keşfinizden bir anıya sahip olabilirsiniz.

New York City (Amerika Birleşik Devletleri)

Photo by Emiliano Bar on Unsplash

Şaşırtıcı bir şekilde New York şehri de yalnız seyahat edenler tarafından çok fazla tercih edilen bir yer. Pek çok benzersiz insan tarafından kuşatılmış olan şehirde yalnız hissetmek neredeyse imkânsız, yalnız seyahat edenlerin henüz tam olarak yalnız hissetmeye hazır olmadığı durumlarda oldukça ideal görünüyor. New York’ta yapılabilecek yüzlerce etkinlik bulabilirsiniz.

Taipei (Tayvan)

Photo by Remi Yuan on Unsplash

Tayvan tarihinin yaşadığı Taipei şehri, tarih severler için mükemmel bir seçim. Tarihi yapısı ve yapıtları ile eski zamanları gözler önüne seren şehir, geçmişindeki bunca tarihe rağmen aynı zamanda modernliği ile de dikkat çekiyor. Şehre giden herkese uzun ve sakin bir yürüyüş yapmaları öneriliyor.