AB-Türkiye Gümrük Birliği 2.0

26 Eylül 2017 tarihinde sunum sırası ile AHK Başkanı Sn. Dr. Markus C. Slevogt; AB-Delegasyon Başkanı Büyükelçi Sn. Christian Berger ve TC Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekçi’nin konuşmacı olduğu üçüncü ekonomi toplantısı Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleşti.

 

Toplantı konusu AB-Türkiye Gümrük Birliği 2.0’dı.

Alman Türk Ticaret Derneği üyesi Dijital Tercüme sıfatı ile CEO’muz Senem Kobya’nın katıldığı toplantı, İtalya, Fransa, İngiltere, Hollanda, İsviçre Ticaret Odası Dernekleri ile Avusturya Başkonsolosluğu Ticaret Ofisi ile işbirliği içinde düzenlendi.

 

Yaklaşık 200 seçkin davetlinin yer aldığı toplantıda AB-Türkiye Gümrük Birliği 2.0’ın artıları ve eksileri masaya yatırıldı ve kazanımlar hakkında detaylı bilgi verildi.

İngilizce/Türkçe simültane çeviri ile dil desteği sağlanan toplantıda,  Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekçi; kendisine yöneltilen bir soruyu örneklemek amacıyla kullandığı “Çıracı olsam ay akşamdan ​doğar” atasözünü kullanır kullanmaz, simültane çeviriyi gerçekleştiren meslektaşımıza dönerek çıranın ne olduğunu açıkladı ve İngilizce karşılığını söyledi.

Çeviri açısından örnek teşkil edecek bu davranışı takdir topladı.

 

Etkinlik soru cevap kısmının tamamlanması ile 21:45’te sona erdi.