AKADEMİK ÇEVİRİLER

AKADEMİK
Akademik alanda „Google Yetkili Çeviri Bürosu“ seçilen ve ISO 9001: EN 15038, Ulusal Meslek Standardı-Çevirmen ve sahip olduğu kalite belgelerindeki normlara göre çeviri yapmakta olan Noter Yeminli Dijital Tercüme Ltd. Şti, Türkiye’nin en büyük uzman çevirmen kadrosu ile dünya çapında hizmet veren, 4 kalite belgesine sahip, sertifikalı ve tescilli bir çeviri bürosudur.

Eğitim alanında sizlere özel sunduğumuz KEY4WORLD hizmetimiz ektedir.

Akademik çevirilerde Dijital Tercüme olarak özel bir süreç izlemekteyiz:

İstediğiniz formatta gönderdiğiniz dosyayı, çevirinizin konusuna göre10 senelik akademik çeviri deneyimi olan yeminli tercümanlarımız, tüm terminolojisini çıkartarak projelendirmekte ve “akademik yazının hedef kitlesi” ne uygun biçimde kelime kelime çeviriden ziyade, uygun anlamı tam olarak yansıtana kadar titizlikle inceleyerek tercüme etmekte, buna da müşteri odaklı yorumlu hedef çeviri denmektedir.

Dijital Tercüme, ISO 9001: EN 15038, MYK’nın yayınladığı Ulusal Meslek Standardı-Çevirmen ve sahip olduğu kalite belgelerindeki normlara göre çeviri yapmaktadır.

• Yurtdışında bir dergide yayınlanacak
• Resmi bir kuruma sunulacak
• İçinde birçok akademik terim bulunan
• Çevirisinin veya içeriğinin hatasız olması gereken
• Yoruma açık değil de anlam bakımından kesin olması şart koşulan
• Formal şablonu kanunlarca belirlenmiş akademik metinlerin

Çevirisi veya akademik yazıların biçim, gramer, terimler, anlatım ve imlâ yönünden kontrol edilmesi ve düzeltilmesi olan “uzman okuma” hizmetini sunar. Birçok akademisyenin tezlerini yazdıktan sonra tercih ettikleri bu yol ile gönderecekleri makale hem olası gramer ve yazım yanlışlarından hem de usulsüz formattan kurtularak son şeklini alır. Akademik redaksiyon kapsamında her türlü Akademik alanda gerekli olan kısaca liseler ve üniversitelerdeki (lisans, yüksek lisans, master, doktora vb.) öğrenciler, öğretim görevlileri tarafından yapılması talep edilen araştırma, tez, bitirme tezi veya özel ilgi amaçlı çevirilerdir (tercümelerdir).
Liseler ve üniversitelerdeki (lisans, yüksek lisans, master, doktora vb.) öğrenciler, öğretim görevlileri tarafından yapılması talep edilen araştırma, tez, bitirme tezi veya özel ilgi amaçlı çevirilerdir (tercümelerdir). Akademik çeviri kapsamında genellikle doktora için gerekli çalışmalar, yüksek lisans ve lisans bitirme tezleri, yurtdışında yayınlanacak makaleler, proje, ödev tercümesi, bitirme tezi, raporlar, dönem ödevleri, araştırmalar, uzmanlık kitapları, broşürler, eğitim konulu makale ve yazılar çeviri işleminden geçirilir.

Not: Tüm evraklarınızda %50 noter tasdik indirimimiz 2015 yılına kadar uzatılmıştır. Tüm çevirileriniz imza ve kaşe bedeli alınmaksızın, noter işlemleri de tarafımızdan indirimli olarak halledilerek ücretsiz kurye ile size ulaştırılır.