Bulgarca Türkçe Çevirilerde Dijital Tercüme!

br-tr-dijital-tercume

 

Uzmanlık alanı çevirileri ve yerelleştirme alanlarında Google Yetkili Çeviri & Yerelleştirme Bürosu seçilen ve TS EN 15038 (Uluslararası Çeviride Kalite Yönetimi ve Çeviri Hizmeti sertifikası), ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi; ISO 17100:2015 (Çeviri Hizmetleri- Çeviri Hizmetlerinin gereklilikleri) ve OHSAS 18001 sahibi olan Noter Yeminli Dijital Tercüme Ltd. Şti’nin 110 uzmanlık alanında 15 yıldan beri hizmet verdiği alanlardan biri de Bulgarcadan tüm dillere ve tüm dillerden Bulgarcaya tercümedir.

 

Dijital Tercüme, Bulgarcadan veya Bulgarcaya yaptığı çevirilerde MYK 12UMS0274-6 referans kodlu Ulusal Meslek Standardı ve Yeterliliği, TC 37 Terminoloji ve diğer dil ve içerik kaynakları ve MTC 112 sertifikasyonlarınca hizmet vermektedir.

 

İstanbul’da Gayrettepe ve Beylikdüzü’nde, İzmir’de Folkart’ta yer alan toplam 3 ofisi ile 600’den fazla firmaya hizmet vermektedir.

 

Çevirileriniz, hukuk/ticari/teknik/edebi/medikal/akademik ve bilimsel/bilim ve teknoloji/görsel ve işitsel/iletişimsel/reklam ve tanıtım/sanatsal ve edebi çeviri/altyazı çeviri alanlarında, tercümenin kapsamı ve konusu baz alınarak sınıflandırılır; en az on senelik uzmanlığı bulunan eğitimini lisans ile pekiştirmiş çevirmenimiz tarafından tercüme edilir.

 

Bulgarca Çevirilerinizde Neden Dijital Tercümeile Çalışmalısınız?

 

Bulgaristan, Türkiye, Ukrayna, Moldova, Sırbistan, Karadağ, Romanya, Macaristan ve Bulgar azınlıkların olduğu Batı Avrupa, ABD, Kanada ve Avustralya ülkeleri olmak üzere, yaklaşık 12 milyon kişi tarafından konuşulan Bulgarca dilindeki çevirileriniz,

 

  • Bulgar resmi makamlarının onaylayabileceği şekilde teslim edilir.
  • Tüm çevirileriniz imza ve kaşe bedeli alınmaksızın ücretsiz kurye ile size ulaştırılır. Sertifika, diploma, lisans, broşür, katalog, web sitesi vb tüm evraklarınızda grafik çalışması yapılarak birebir format uygulanır.

 

Bulgarca, Hint–Avrupa dil ailesinin Avrupa dilleri kolundan Slav dilleri arasındadır. Kiril alfabesi kullanılarak oluşan bu dil, 9.yy’da yazıya dökülmeye başlanmış olup, ilk Slav dili olma özelliğini taşımaktadır. Eski, Orta ve Modern Bulgarca olmak üzere üç aşamadan geçmiş ve 1899 yılında günümüzde kullanılan Bulgarca son halini almıştır.

Günümüz Bulgarcasının Kiril alfabesinde toplam 30 harf bulunmaktadır. Gramatik olarak cümle yapısı bizim dilimize benzese de kelime ve söylem bazında eril-dişil ayrımı bulunmaktadır. Geçmiş zaman, şimdiki zaman ve gelecek zaman olmak üzere 3 temel zamanı vardır. Ancak farklı koşullarda kullanılmak üzere 40’tan fazla zaman çekimi bulunur. Djital Tercüme, Bulgarca-Türkçe çevirilerinin tamamında bu dil kurallarına tam anlamıyla hakim yeminli çevirmenlerle çalışmaktadır.

 

Bulgarca dilinde Dijital Tercüme Dil Hizmetleri’nden başta hukuk, ticari ve teknik alanlar olmak üzere, akademik edebi, medikal (tıbbi), patent çevirisi, senaryo çevirisi alanlarında ve yazışmalar konularında hizmet alabilirsiniz.

 

7/24 ulaşabileceğiniz ve firmanızın tüm çeviri ihtiyaçlarından sorumlu Müşteri Temsilcimiz bulunmaktadır.

 

Kalitemizle öne çıkan bir firma olarak tercihinizin Dijital Tercüme Ltd. Şti.’den yana olacağını biliyoruz. https://www.dijitaltercume.com internet adresinden Dijital Tercüme Çeviri (Yazılı Çeviri, Sözlü Çeviri) bölümümüze bakarak uzmanlık alanına göre çeviriler konusunda izlediğimiz prosedürü inceleyebilirsiniz.

BULGARCA ve DİĞER DİLLERDE HİZMET VERDİĞİMİZ FİRMALAR:

Bunun dışında 600 firmaya daha çevirilerinde hizmet vermekteyiz. Detaylar için lütfen tüm referanslarımızı inceleyiniz.