Kozmetik Ürünler Hakkında Bilgi

 


Mascara (Rimel): Kirpikleri kıvırmak ve daha uzun göstermek için fırça ile sürülen boyalı sürme.

Eyeliner (Göz Kalemi): Genelde sıvı olan , fırçayla sürülen bir çeşit göz kalemidir.

Highlighter (Aydınlatıcı):  Highlight, yüzün T bölgesini aydınlatmak ve yanaklarda parlak bir görüntü elde etmek demektir. Bu şekilde ifadeniz de taze ve canlı gözükür.

Bronzer (Bronzlaştırıcı Pudra): Bronzer yani bronzlaştırıcı pudralar, cilde bronz bir görünüm vermek için kullanılan bir kozmetik üründür

Concealer (Kapatıcı): Amacı sürülen yerleri aydınlık göstermektir. Likit bir ürün olduğu için fondöten ile beraber doğal sonuç vermesi için fondötenden hemen sonra kullanılır. Fakat concealer bazen makyaj bitimine yakın, aydınlatılmak istenilen bölgelere tekrar sürülerek sabitlenebilir.

Foundation (Fondöten): Fondöten makyaj yaparken mutlaka kullanılması gereken ve cildi renk olarak bütünleyen kozmetik ürünlerinden biridir.

Powder (Pudra): Cildi dış etkilerden korumak, düzgün ve güzel göstermek ya da kırışıklıkları, pürüzleri örtmek ereğiyle yüze ve tene sürülen, kimi mineral ürünlerin karışımından oluşan, hoş kokulu ve ince toz.

Blush (Allık): Yanağa sürülen ve adını verdiği kırmızılık nedeniyle alan kozmetik ürünüdür

Eyeshadow (Göz Farı): Göz kapağınızın rengini eşitlemek, gözlerinize derinlik kazandırmak ve göz renginizi ortaya çıkarmak için üretilen toz, krem ve sıvı yapıda bulunabilen makyaj malzemesidir.

Brow shadow (Kaş Farı): Kaş farları, kaşlara boyut katmak ve doğal görünüm yakalamaya yardımcı olur. Kaşları daha hacimli ve dolgun gösterir.

Brow mascara (Kaş Maskarası): Kaşları düzelterek beli bir hacim verir. Fazla görünmesini ve dolgunlaşmasını sağlar.

Primer (Makyaj Bazı):  Makyajdan önce yüzüne sürmen gereken ve cildini makyaja hazırlayan ürün.

Dipliner: Kısa fırçalıdır. Eyelinere göre sürülmesi daha kolaydır. Gözleri daha belirginleştirmeye yarar.

Moisturizer (Nemlendirici): Cildin susuzluğunu giderirler, nem dengesini korurlar, su kaybına bağlı ince kırışıklıkların oluşmasını engellerler ve direncini arttırırlar.

Perfume/cologne/fragrance: Parfüm/Kolonya/Koku

perfume cologne ve fragrance arasındaki fark: Parfüm kişiye özel olup şişelenir. Kolonya ise daha büyük şişelerde olup, ikram edilmek amacıyla da kullanılır. Koku da daha küçük şişelerde olup sadece bilek ve boyuna sürülür.