Tekstil sektörü gibi ihracat odaklı bir firmada Google Yetkili bir çeviri bürosuyla çalışmak ne anlama gelir?

Dijital-Tercume-Tekstil-Cevirisi

Dijital Tercüme, Google Türkiye tarafından verilen reklamcılık, Google Adwords ve genel olarak Google’ın çeviri prosedürü alanında eğitim almıştır. Bu eğitimin sonunda uluslararası bir sınava tabi tutulan firmamız bu çalışmayı birincilikle tamamlamış ve Google Yetkili Çeviri ve Yerelleştirme Bürosu olmuştur. Peki, Google Yetkili Çeviri ve Yerelleştirme Bürosu ile çalışmak tekstil sektörü gibi ihracat odaklı piyasalarda neden önemlidir?

Birçok çeşit ürünü olan ve tüm dünyaya açılmak isteyen bir tekstil firmasını ele alalım. Stok durumlarının, kalite sertifikalarının hazır olduğunu, satış için üretimden lojistiğe tüm prosedürün tamam olduğunu farz edelim. Google’ın politikası olan yerel kalarak globali hedeflediklerini de, bu yüzden de dünya çapında müşteri bulabilmelerinin en önemli yolunun arama motorlarında üst sıralarda çıkmak olduğunu bilip buna göre web sitelerinin, tanıtım materyallerinin, fuar hazırlıklarının da tamam olduğunu farz edelim. Peki, her şey tamam olsa bile bir tek yanlış çevirinin tüm emeklerini çöpe atacağını da ön görebiliyor muyuz? Tekstil alanında yerelleştirmenin ve doğru çevirinin önemini şu şekilde açıklayabiliriz:

 

Jean kelimesini “kot, denim ve blucin” olarak çevirebiliriz, çünkü hepsi aynı kumaştan yapılmış pantolonlardır. Fakat Türkiye pazarını hedefleyen bir hazır giyim firması piyasaya hangi kelime ile gitmelidir? Arama trendlerine bakıldığında bu kumaştan yapılmış bir ürün almak isteyen hedef müşterinin en çok arama yaptığı kelimenin “kot” olduğunu görürüz, blucin, hatta Türkiye çıkışlı aramalarda blue jean araması bile denim aramasından önce gelmektedir. Dolayısı ile çeviri yaparken jean kelimesini kot veya blucin yerine denim veya cin şeklinde çevirmek size yerel piyasada ulaşmak istediğiniz kadar müşteriye ulaşmanızı engelleyecektir. Buna firmamızda müşteri odaklı çeviri denmektedir.

 

Key4Words ismini verdiğimiz hizmetimizle, kurumsal firmaların yurtdışına açılma sürecindeki çeviri ve yerelleştirme işlerinde aktif olarak görev almaktayız. (Sertifikalarımızın asıllarını https://www.dijitaltercume.com/tr/sertifikalarimiz linkinden görebilirsiniz.)