Çeviri Bürosu Seçerken En Önemli Kriter: Uzmanlık Alanları

Farklı sektör ve ürünlerde birden fazla seçenek olduğu gibi çeviri sektöründe de artık birden fazla çeviri bürosu mevcut. Bu durum müşterilerimize seçim yapma hakkı sağlıyor, böylelikle müşterilerimiz en doğru kararı vererek seçimini yapıyor. Bunlar pekâlâ bilinçli müşteriler olduğu için bir çeviri bürosunu seçerken neye dikkat etmesi gerektiğini, hangi yolu izlemesi gerektiğini, sorması gereken soruların ne olduğunu hepsini detaylıca biliyor.

Peki ya bu konuda çok fazla bilgisi olmayan müşterilerimiz? Sizin için bu konuyu toparladık ve en önemli özellikleri maddeler halinde aşağıda sıraladık.


1.Uzmanlık Alanı

Çeviride en önemli şey uzmanlıktır. Herkes her şeyi çeviremez, çünkü her alanın kendine has terimleri ve kuralları vardır. Örneğin, otomotiv ile hukuk metinlerinin dili aynı olmadığı gibi ticaret ile tıp metinlerinin de dili aynı değildir. Bu yüzden her alan ayrı ayrı uzmanlık gerektirmektedir. Bu durum çevirilerin daha sağlıklı daha kurallı ve en kaliteli halinin sunulmasında yardımcı olur.

2.Referanslar

Bir çeviri bürosunun olmazsa olmazı referanslarıdır. Uzmanlık alanlardan sonra en önemli özellik taşıyor olduğu referanslarıdır.

Peki nedir bunlar?

  • Firma referansları
  • Müşteri referansları
  • Yapılan Projeler

En önemlisi bireysel ve kurumsal müşterilerin referanslarıdır, bir büronun ne kadar kaliteli olduğunu, başarılarını belgeleyen referanslarında bulabilirsiniz.

3.Sertifika

Hemen her sektörde olduğu gibi çeviri sektöründe de bir kalite standardı vardır. Bu standart, çeviri bürosunun güvenilirliğini ve kalitesini belgeleyen standartlardır. Hem uluslararası hem ulusal olmak üzere çeviri kalitesi ve çeviri bürosunun kalitesiyle alakalı verilen sertifikalar mevcuttur.

4.Çeviri Süreci

Çeviri sürecinin standardın ötesinde olmaması hem müşteri hem büronun kalitesi açısından oldukça önemlidir. Çeviri sürecinin çok kısa olması, işinin inanılmaz ehli kişiler olduğunu göstermeyeceği gibi, sürenin aşırı uzun olması da kişinin işin ehli olduğunu göstermeyebilir. Doğru olan, her alanın kendine göre ihtiyacı olan zaman dilimi içerisinde çevirinin gerçekleşmesidir. Kapı müşterisi olarak tabir edilen ve kısa sürede istenen belgelerde uzman kadronun olması sorunsuz ve temiz çevirilerin oluşmasını destekler.

Eğer çeviri bürosu uzman bir kadro oluşturmuş ise, acil işleri de tıpkı diğer uzun soluklu işler gibi başarıyla halledebilir.

5.Kurumsal Kimlik

Kurumsal kimlik “ne yaptığını bilmek” olarak da nitelendirilebilir. Müşteriye sunulabilecek hizmetlerin önceden oluşması, nelerde iyi olunup olunmadığı iç kimliği ve aynı zamanda dış kimliği oluşturmaktadır. Referanslar ve sertifikalar büronun oluşan kimliğini taçlandırır niteliktedir.

6.Hakkında Yazılan Yorumlar

Teknoloji çağının en önemli nimetlerinden biri de hiç şüphesiz internettir. İnternet sayesinde seçmiş olduğunuz çeviri bürosunun hakkında internette neler yazıldığını rahatlıkla görebilir, ne kadar olumlu ne kadar olumsuz eleştiri olduğunu okuyabilirsiniz. Böylelikle çeviri bürosu hakkında oldukça faydalı bilgiler edinmeniz mümkündür.

Peki, Dijital Tercüme olarak biz neye sahibiz?

Dijital Tercüme olarak 15 yıllık tecrübe birikimimizle oluşturduğumuz uzman kadromuz ile her alanda ve 45 dilde çeviri hizmeti sunmaktayız.

750+ firma ve bireysel müşteri referanslarımız, müşterilerimizin memnuniyetini ve güvenini ortaya koymaktadır, yapmış olduğumuz büyük projeler ise kalitemizi gözler önüne sermektedir. Bununla birlikte ISO 17100:2015, EN 15038:2006, EN 15038:2006, ISO 9001:2008, Google Yetkili Çeviri Bürosu2013, Google Adwords2013, OHSAS 18001 ve daha birçok ulusal & uluslararası sertifikalarımız ile kalitemiz ve kusursuzluğumuzun üzerine bir taç kondurmayı hak etmiş bulunmaktayız.

Tüm bunların yanı sıra oluşturmuş olduğumuz uzman kadromuz ile gerek acil çeviri işleriniz gerekse uzun vadede çeviri işleriniz büyük bir titizlik ile yapılır ve bu süre zarfında çeviri süreci ile alakalı her türlü bilgiyi elde etme hakkına sahip olursunuz.

Oluşturmuş olduğumuz kurumsal kimliğimizin kalitesini yapmış olduğumuz çeviriler, müşteri memnuniyetleri, referanslar, sertifikalar ve projeler göstermektedir. İnternet ortamında yapılan bir oylama neticesinde %99,8 puan alarak müşterilerin en çok memnun kaldığı çeviri büroları içinde en iyilerin içinde yerimizi aldık. Bu durumun en temelini elbette ki internette hakkımızda yapılan yorumlar, müşterilerimizin bizi yaptığımız kaliteli işlerin ardından bireysel olarak tebrik etmeleri, yine aynı şekilde müşterilerimizin birbirlerine memnun kaldıkları bu kaliteyi anlatmaları sayesindedir.

Dijital Tercüme olarak uzman kadromuz ile her zaman çeviri işlerinizi en kaliteli en hızlı ve en güvenilir şekilde size teslim etmeye devam edeceğiz. Biz her geçen gün yeni başarılara imza atmak için durmaksızın çalışıyoruz. Bu çalışmanın karşılığı olarak müşterilerimizin güler yüzlerinden yaptığımız tacımızı gururla takıyoruz.

Siz de bu kaliteden yararlanmak istiyorsanız, tek yapmanız gereken kapımızı çalmak ve kalitenin tadını çıkarmak!