Dijital Tercüme nasıl çalışıyor?

PROSEDÜR

Firmamız bize herhangi bir yolla (e-posta, faks, kargo, kurye, vs.) ulaştıracağınız dökümanlarınızı, içeriklerine göre konularında uzman tercümanlarına ulaştırır. Tercümanlar tarafından size belirtilen süre içerisinde tercümeleriniz hazırlanır. Editörlerimizce düzenlenir ve kontrol edilirler.  Çalışma öncesinde sizinle anlaşıldığı üzere dtarafınıza teslim edilirler. Gönderdiğiniz ve aldığınız dökümanlar dijital ortamda sizin için belirli bir süre daha saklanır ve talep etmeniz durumunda size elektronik ortamda tekrar ulaştırılırlar. Bilgilerinizin güvenliği firmamız tarafından garanti altındadır, hiçbir şekilde tercüme içeriğiniz ve iletişim bilgileriniz üçüncü şahıslarla paylaşılmaz, dağıtılmaz.

ÇALIŞMA SÜRECİMİZ

Dijital Tercüme’de çeviri yapılacak metin elimize kargo, kurye, e-posta yolu ile ulaştığı andan itibaren “çeviri sürecimiz” başlamış olur. Tercüme metniniz sırası ile aşağıdaki aşamalardan geçer:

Genel Müdürümüz tarafından tercüme metni dikkatlice incelenir, kaynak dil ve hedef dil belirlenerek konusundaki uzman tercümanımıza tercümenin özelliklerini tespiti amacı ile yönlendirilir. İnceleme sonucunda tercümenin karakter sayısı, terminolojisi, içeriği, görsel durumu (çeviri içinde tablo, şema, resim, grafik vs bulunması halinde bunların nasıl hazırlanacağı, hangi formatta teslim edileceği ve tercüme süresine etkisi belirlenir. Metne özel durumlar ve sizin metinle ilgili istekleriniz belirlenerek, tercüme karşılıklı konuşma ile son şeklini alır. Bu ana taslak üzerinden size ivedilikle KESİN bir süre ve fiyat bilgisi verilir. Onaylamanızdan sonra ikinci adımımız olan tercüman tespiti aşamasına geçilir. İşlem, tercüme yaptığı alanda uzman çevirmenimize yönlendirilir. Çeviriyi sadece iki dili ve iki kültürü iyi bilen bir bir kişinin yapmasından ziyade özellikle ticari çeviri, teknik çeviri, hukuk çevirisi, akademik çeviri yani kısaca özel metin çevirisi sözkonusu olduğunda; konu ile ilgili alan bilgisi de eklemek gerekir. Hukuk, tıp, teknik, medikal, mühendislik gibi alanlarda çeviri yapan bir çevirmen bu alanlar hakkında yeterince bilgi ve donanıma sahip olmak zorundadır. Ayırca, bu bilgilere ek olarak bir dilden diğer dile “aktarma” yapabilme becerisine de sahip olunmalıdır. Bu yüzden tercümeniz konusunda uzman tercümana yönlendirilir. Bu tercümanımıza; firmamıza ait arşivde bulunan özel literatür sözlükleri, terim bankası, terminoloji listeleri ve tercümenin yapılacağı sektör bilgileri araştırılarak sunulur. Önceki maddelerde saydığımız özelliklere sahip tercümanlarımız tarafından çeviri metni tespit edilen sürede firmamız tarafından tamamlanır. Tercüme edilmiş metinler standart prosedür olarak çevirinin konusuna göre hukuk, tıp, teknik, ekonomi, genel vs. konularında özel eğitim görmüş, hem ana hem hedef dili çok iyi kullanan, avukat, doktor, mühendis görevini sürdüren editörlerimizce  terimsel açıdan kontrol edilir. Bunun haricinde metin iki (2) kez yeminli tercümanlarca redaksiyondan geçirilir ve en son olarak Türkçe dil uzmanları tarafından imla kurallarına uygunluğu test edilir. Genel Müdürümüz, tercümesi, kontrolü, redaksiyonu, lokalizasyonu ve son aşamaları tamamlanmış olan metni çeviriyi istenilen tarih ve saatte müşteriye teslim eder.

ÖZELLİKLERİMİZ:

Çalışacağınız tercüme bürosunun seçim sürecinde Dijital Tercüme olarak farkımızı belirtmek amacı ile 5 noktayı vurgulamak isterim.

1- Sektörünüze özel çevirmen tahsis ediyoruz. Tüm projelerinizde size ait terminoloji ile çalışan proje çevirmeniniz sayesinde tüm çevirilerinizde dil ve anlam bütünlüğü sağlanıyor ve tüm işlerinizde öncelik size ait oluyor.

2- Çeviri bitiminde metin, önce özel alan editöründen, sonra redaktörden en son ise TDK çalışanı imla denetmeni kontrolünden geçerek size sunuluyor.

3- Çevirileriniz yoğunluğuna göre firmanıza özel olarak fiyatlandırılır ve proje başında ödeyeceğiniz miktar size kesin olarak belirtilir.

4- Her zaman ulaşabileceğiniz ve bütün projeyi başından beri takip eden size özel bir Müşteri İlişkileri Temsilcimiz bulunmaktadır.

5- Noterli işlemlerinizi ofisimizce halledip, evrak prosedürlerini tamamlayıp size HİÇBİR EK ÜCRET VE KARGO ÜCRETİ ALMADAN gönderiyoruz.