Pazarlama Sektöründe Yerelleştirme İhtiyacı

CMO Council’ın yayınladığı bir rapor birçok pazarlamacının markalarının farklı piyasalardaki yerelleştirmesinden memnun olmadığını gösteriyor. Buna rağmen yerelleştirmeye yeterli bütçe ayrılmıyor.

Rapora göre farklı piyasalar için yapılan yerelleştirme ve uyarlamaların ne kadar etkili olduğu sorulduğunda pazarlamacıların %63’ü “iyi değil”, “gelişmeye ihtiyacı var” veya “gelişmekte” cevabını veriyor. Yalnızca %33’lük bir dilim “bu alanda çok gelişmiş” veya “iyi durumda” olduklarını söyleyerek çalıştığı kurumları yerelleştirme alanında yeterli buluyor. Pazarlamacıların %50’si yerelleştirmenin büyüme ve kârlılık için elzem olduğunu söylese de birçok pazarlama ekibinin bunu karşılayacak bütçesi yok.

Tüketiciler gün geçtikçe markaların kendileriyle iletişim içinde olmasını bekliyor ve bu durum da markalar için dilsel ve kültürel yerelleştirme ihtiyacı doğuruyor. Buna rağmen kısa proje süreleri veya markanın özünü kaybetme korkusu yerelleştirme konusunda pazarlamacıların gözünü korkutuyor.

Bunun yalnızca ülkeler arası yerelleştirme yapan firmalar için bir sorun olduğu düşünülmemeli. Markalar aynı ülke sınırları içinde bile farklı bölge veya eyaletler için yerelleştirme yapma gereksinimini göz önünde bulundurmalı. Ancak yerelleştirmeye gerekli önem verildiği zaman işletmeler istikrarlı bir şekilde büyüyüp kâr oranlarını arttırabilir.

https://slator.com/demand-drivers/majority-of-marketers-unsatisfied-with-localization-but-fail-to-prioritize-it-in-budget/