Web Lokalizasyonu

İnternet sitenizi NEDEN yerelleştirmek istiyorsunuz?

İlk önce, gerçekleştireceğiniz projenin adımlarını belirleyecek bir amaç edinin:

*Amacınız kısa vadede doğrudan müşteri iletişimini yükseltmek ve kazancınızı arttırmak mı? Yoksa hedef kitlenizi genişleterek şirketinize uzun vadede katkı sağlamak mı?

*Yapacağınız yerelleştirme çalışması bir proje için mi geçerli? Yoksa şirketinizin uluslararası pazara açılmasındaki adımlardan birisi niteliğinde mi olacak?

Bu noktada verdiğiniz karara yönelik adımlar atarak çalışmalara başlamak en doğrusu olacaktır.

Yerelleştirme sürecini en etkili şekilde nasıl yönetirsiniz?

Yerelleştirme yapmak, şirketi yeni bir pazara açmak veya hâlihazırda hizmet verdiği bir pazardaki konumunu güçlendirmek anlamına gelir. Yerelleştirme yapılan internet siteniz; sizin hizmet, ürün ve kurumsal kimliğinizi müşterilerinize yansıtan ayna olacaktır. Bu yüzden yerelleştirme, titizlikle ve uzmanlar tarafından yönetilmesi gereken bir süreçtir. Bu süreçte aşağıdaki uyarılar göz önünde bulundurulmalıdır.

*Hedef kitleye uygun unsurlara yer verilip aksi unsurlardan kaçınılmalıdır.

*Yerelleştirme sürecinde rol alacakların; hedef kitlenin dili, kültürü, tarihi ve gelenekleri gibi unsurlar hakkında bilgi sahibi olan uzmanlarla çalışmalısınız. Şirketinizin kurumsal kimliğini tam anlamıyla yansıtarak hedef kitleye uygun bir yerelleştirme yapmak ancak bu şekilde mümkün olur.

*Yerelleştirmesi yapılan internet sitenizin hosting işlemleri, güncellenmesi, bakımı, analizlerinin alınması gibi işlemler için ise; güncel yazılımları ve uzun vadede zarar etmemek adına güvenilir sunucuları kullanan şirketlerle çalışmalısınız.

*Sitenizin erişilebilirliğini arttırmak amacıyla site arayüzünün mobil cihazlara uyumlu olduğundan emin olun.

*Müşteri potansiyelinizde artış yakalamak için sitenizi hedef kitleye başarılı bir şekilde tanıtacak uzman bir ekip ile çalışın.

Dijital Tercüme olarak, şirketinizin bu konudaki ihtiyacını uzman çevirmen, editör ve son okuyucu kadromuzla desteklemek için hazırız. Kurumsal kimliğinize uygun terimce oluşturma, çeviri, metin yerelleştirmesi ve içerikle ilgili diğer hizmetler ve internet sitesinin arayüzünün hazırlanması, hosting, bakım, site analizinin alınması, güncelleme ve site tanıtımı yapılması konularında şirketinize bütüncül bir paket sunuyoruz. Böylece bütün çalışmanız tek bir proje altında, işin uzmanları tarafından titizlikle yönetiliyor. Daha fazla bilgi almak için bize aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz.

E-posta: info@dijitaltercume.com

Telefon: (212) 220 43 03 – (532) 111 87 26