Müşterilerinize kulak verin

Söz konusu gerekliliği doğuran asıl sebep hizmet kullanıcısının tedarikçisi bulunduğunuz firma olması ve sunduğunuz hizmeti de talebe göre şekillendirmeniz gerekmesidir.

Elbette burada “kulak vermek”ten kasıt onlarla yüz yüze görüşüp aklınıza takılan her çeviri sorunu için onları soru yağmuruna tutmak değildir, tedarikçileriniz genelde zamanlarını asgari düzeyde alan çeviri hizmetlerini tercih ediyorlar. O yüzden asıl yapmanız gereken kulaklarınızı ve gözlerinizi açık tutup, müşterilerinizin yapıp ettiklerine dikkat etmeniz. 

Çeviri süreci hakkında müşterinizi kısa bir şekilde bilgilendirerek işe başlayabilirsiniz. Böylece yaptığınız işin araştırma, geliştirme, ön okuma vb. süreçlerinden de haberdar olacak ve zaman yönetimini size bırakacaklardır.

Terimce hakkında sorularınız var ise gerçekten meşgul olduklarını da düşünerek herbir kelime için tek tek aramak yerine çeviri başlamadan önce bir terim listesini onaya sunabilir ve çeviride emin olmadığınız kelimeler için alternatif önerebilirsiniz.

Stil kılavuzu talebinize olumsuz yanıt veriyorlarsa ellerinde bulunmadığı ihtimalini değerlendirebilirsiniz ve doğru karşılıklar konusunda destek olabilirsiniz.

Çok acil durumlarda atlamanız gereken kalite adımları var ise bunu mutlaka belirtmelisiniz. İş gördüğü sürece hafif aksak bir çeviri dili bile kabul edilir diye düşünmeyin.

Eğer bir içerik, pazarlama açısından hayati önem arz ediyorsa çeviriniz zaten görücüye sunulmadan önce bir pazarlama veya reklam ajansının elinden geçecektir, fakat yine de bu adımın gerçekleşeceğinden emin olmayın ve içinize sinmeyen her kullanımı belirtin.

Size güvenebilmek isterler. Tercümanlık diplomaları belki onların için bir şey ifade etmeyebilir, ışıltılı logolar, websiteleri ve CV’lerden etkilenmezler. Fakat kaliteyi belgeler dokümanlarla beraber sunulan kaliteli çeviri hizmeti her zaman kazanır.

Projede nerede olduğunuzdan sürekli haberdar edilmeleri gerekmez, çok meşgul oldukları için attığınız her adımı belirtmenize gerek yoktur ama haklı olarak işinizi mutlaka ama mutlaka zamanında teslim etmenizi beklerler.